Elemzés

Amennyiben Ön elvégezte az előző fejezetbe illesztett exportképesség-felmérést, akkor tisztában van azzal, mely területeken érdemes fejlesztenie a cégét, mielőtt hozzáfogna az exportprojekt megvalósításához. Az EXPORT FITNESZ tesztben vizsgált területek olyan meglévő általános vállalkozásfejlesztési ismereteket és tapasztalatokat feltételeznek, amelyekkel egy kezdő exportőrnek feltétlenül rendelkeznie kell.

Az EXPORTKÉSZSÉG teszttel feltérképeztük, hol tart Ön most egy adott exportprojekt megvalósításában. Fontos megjegyeznünk, hogy ez a teszt speciális exportfejlesztési ismeretekre épül, amelyekkel egy teljesen kezdő exportőr természetesen még nem rendelkezhet.  

Ezt az állapotot tekintjük Exportkalauzunk kiindulási pontjának, amelynek további részében az exportprojektre koncentrálunk. Végigkísérjük Önt a teljes folyamaton, hogy segítséget nyújthassunk a tervezéshez és a kivitelezéshez, valamint a projekt folyamatos optimalizálásához.

Az exportprojekt első lépéseként ebben a fejezetben a projekt kivitelezését támogató belső tényezőket vesszük górcső alá részletesebben. Célunk, hogy felismerjük, melyek azok a belső szervezeti erősségek, amelyekre építeni lehet, és melyek azok a gyengeségek, amelyeket fejleszteni kell.

Világítsa át vállalkozását